Sabiha Gökçen'de Engelsiz Dansçılar Gösteri Yaptı

''Dünya Dans Günü'' dolayısıyla 500 dansçı, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda dans etti.

İç hatlar giden yolcu katında, üniversite öğrencileri, İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı'ndan (İZEV) çocuklar ve özel dans gruplarının da arasında yer aldığı 500 kişilik grup dans gösterisi sundu.

Yabancı yolcular ve havalimanı çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği on dakikalık dans gösterisi, büyük beğeni topladı.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Kurumsal İletişim Müdürü Canan Soysal, yaptığı açıklamada, ''Dünya Dans Günü’ndeki mesajımızla sadece engelsiz bireylerin değil, engelli bireylerin de dans edebildiğini, onların da hayatımızın bir parçası olduğunu vurgulamak istedik. Yaklaşık 500 kişilik içinde her engelli grubundan bireylerin olduğu, engelsiz dansçıların da olduğu çok büyük bir organizasyon yaptık.'' diye konuştu.

Dans gösterisi için 2 haftalık bir çalışma yapıldığını aktaran Soysal, ''Çok güzel bir dans gösterdi oldu. Herkes mesajını verdi. Özel gün iletişimine devam edeceğiz. Yolcularımızı memnun etmeye, onların duygularına dokunmaya devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

İZEV Genel Sekreteri Merve Kılıç ise ''Bugün Dünya Dans Günü. Biz de Türkiye’de engelli olarak tanımlanan down sendromlu, otizmli ya da bedensel farklılığı bulunan milyonlarca insanı temsilen burada ülkemizin ilk engelsiz flash mob dans organizasyonunu gerçekleştirdik.'' dedi.

Kaynak: AA