Kütahya'da 'Kariyerim Ve Geleceğim Günleri' Başladı

Vali Ömer Toraman: 'Üniversitelerde hangi bölümleri okursak okuyalım, önemli olan insanın kendini geliştirmesidir'.

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kariyer ve Mezun Merkezi tarafından düzenlenen "Kariyerim ve Geleceğim Günleri" etkinliği başladı.

Kütahya Valiliği öncülüğünde Türkiye İş Kurumu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) iş birliğiyle DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'ndaki etkinlikte, iş dünyası, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarından 33 temsilci söyleşilere katılacak.

Vali Ömer Toraman, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, bu organizasyonun öğrencilerin geleceklerini şekillendirme konusunda büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

İnsanın kendisini geliştirmesinin önemli olduğunu belirten Toraman, şöyle konuştu:

"Üniversiteleri çok dar anlamda mesleki eğitim yapılan, meslek yeterliliği için diploma ya da sertifika veren yerlere indirgememek gerekir. Gelişmiş ülkeler olarak adlandırılan ülkelerde, aslında üniversite diploması sizin bir işe girmeniz ya da iş yapmanız için tek başına yeterli değil. Bir mesleği icra etmek istiyorsanız, ayrıca mesleki yeterlilik kurumlarına müracaat ederek oralardan alınan eğitimler ve bir sınav sonucunda alınacak sertifikayla o mesleği icra edebiliyorsunuz. Üniversitelerde hangi bölümleri okursak okuyalım, önemli olan insanın kendini geliştirmesidir."

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören de üniversite bünyesinde faaliyet gösteren kariyer merkezinin öğrencilerin hayal ve hedeflerine nasıl ulaşacaklarına rehberlik edeceğini dile getirerek, "Merkez aracılığıyla, öğrencilerimizi ve iş dünyasını bir araya getirecek faaliyetleri çoğaltacak, öğrencilerin istihdamına aracı olmaya çalışacağız." dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç, ZEKA Genel Sekreteri Veli Oğuz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kamil Uçan'ın konuşmalarının ardından oturumlara geçildi.

Etkinlik yarın sona erecek.
Kaynak: AA