Vali Coşkun, Yol Yapım Çalışmalarını Denetledi

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, kentte ilk kez uygulanan silindirle sıkıştırılmış beton yol çalışmalarını yerinde inceledi.



Coşkun, merkeze bağlı Kırmıtlı köyünde devam eden çalışmalar hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık’dan bilgi aldı.

Sıkıştırılmış beton yolun hammaddesinin öz kaynaklardan yapıldığını bunun yüzde 40 tasarruf sağladığını ifade eden Coşkun, yeni uygulamanın bölge şartlarına uyum sağlamasının beklendiği dile getirdi.

Yeni yöntemin dışa bağımlılığın azaltılması bakımından da önemli olduğunu anlatan Coşkun, şöyle konuştu:

"Silindirle sıkıştırılmış beton yol çalışması yolların daha uzun ömürlü, az bakım gerektiren, iyi performansla, konforlu hizmet verebilmesi bakımından oldukça önem arz etmektedir. Beton yollar, bu hususları sağlaması adına ciddi bir alternatiftir. Ayrıca bu yöntem, yol yapımında dışa bağımlılığın azaltılması açısından da oldukça önem taşıyor. İl Özel İdaremiz tarafından yapılan silindirle sıkıştırılmış beton yol, yüzde yüz yerli malzeme ile imal ediliyor ve yol yapımında yüzde 40’lara varan bir tasarruf sağlanıyor. Eğer bu uygulama bölgemiz şartlarına uyum sağlarsa, silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulamasına devam edeceğiz. Yolun yapımında emeği ve katkısı olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA