İtfaiye Haftası Kutlanıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, İtfaiye Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 200 bin kişilik nüfusa hizmet ettiklerini söyledi.

Ateş, müdürlüğün 64 personelle resmi tatil günleri dahil olmak üzere 24 saat, 31 mahalle, 3 belde, 94 köyde yaşanabilecek olumsuzluklara müdahale ettiğini belirterek, şu konuştu:

"Müdürlüğümüz malzeme, ekipman, teçhizat ve personel olarak bölgemizin en gelişmiş yapısına sahipt. En son teknolojik donanıma sahip itfaiye araçlarımız üzerinde yangın söndürme ekipmanları, arama kurtarma çalışmalarında kullanılan kesici, ayırıcı, destekleyici gibi araçlar, su altı ve su üstü arama kurtarma ekipmanları, arama kurtarma köpeğimiz ve bunun gibi birden çok malzemelerimiz bulunmaktadır."

Konuşmanın ardından itfaiye ekipmanlarının yer aldığı stant ile ekiplerin çalışmalarını gösteren fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Törene Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, kurum müdürleri, çok sayıda itfaiye eri, gönüllü itfaiyeciler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA