'Estetik Sektörünün Dünyada 20 Milyar Dolarlık Cirosu Var'

BESDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülin Çifçi: 'Estetik sektörü gittikçe büyüyen ve inanılmaz bir potansiyele sahip. Dünyada 20 milyar dolarlık bir cirosu var. Türkiye'de de 1,3 milyar avroluk bir hacmi var ve gittikçe büyüyor'

Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gülin Çifçi, estetik sektörünün gittikçe büyüdüğünü ve yüksek potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Estetik sektörünün dünyada 20 milyar dolarlık bir cirosu var. Türkiye'de de 1,3 milyar avroluk bir hacmi var ve gittikçe büyüyor." dedi.

Bursa'nın ilk estetik sektörü derneği Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER) kuruldu. BESDER Başkanı Gülin Çifçi, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, derneğin kuruluş ve amaçlarını anlattı. Estetik sektörünün Türkiye'de hızla büyüdüğünü aktaran Çiftçi, şunları söyledi:

"BESTER, Bursa'nın ilk estetik sektörü derneği. Bunun gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Estetik sektörü gittikçe büyüyor, inanılmaz bir potansiyele sahip. Dünyada 20 milyar dolarlık bir cirosu var. Türkiye'de de 1,3 milyar avroluk bir hacmi var ve gittikçe büyüyor. Dünyadaki büyüme yıllık yüzde 10, Türkiye'de ise yüzde 20 seviyelerinde. Biz dünyaya göre daha hızlı büyüyoruz. Gelişim, eğitim seviyemiz arttıkça kişisel bakıma ve güzelliğimize daha çok önem veriyoruz."

Kaynak: AA