Bozüyük Şehit Aileleri Ve Gaziler Dayanışma Derneği Açıldı

Bozüyük Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği düzenlenen törenle açıldı.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Kaymakam Hasan Yaman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, gaziler, gazi ve şehit aileleri ile vatandaşların katıldığı açılışta yaptığı konuşmada, gazi ve şehitlerin hakkının asla ödenemeyeceğini vurguladı.

Ne yapılırsa yapılsın şehit ve gazilerin hakkını ödeyemeyeceklerini ifade eden Vali Büyükakın, şöyle konuştu:

''Asla ödeyemeyiz. Biz ne yaparsak yapalım karşılığını veremeyeceğimizi biliyoruz. Devletimiz elinden gelen her türlü desteği veriyor. Hiç olmadığı kadar destekler artmış durumda. Ama yetiyor mu? Yetmiyor. Geri geliyor mu o canlarımız? şehitlerimiz geri gelmiyor, gazilerimizin fedakarlıkları, kaybettikleri yerine konabiliyor mu? Hayır konmuyor. Borcumuzu asıl ne zaman ödeyebileceğiz? Çocuklarımıza gazilik ve gaza ruhunu miras bıraktığımızda. Biz bunu güzelce yaşatıp, manasını anlayıp, çocuklarımıza da o manayı yaşattığımız da, onlar bir gaza ruhuyla, gazilik ruhuyla beslenip büyüdüklerinde işte o zaman belki şehitlerimiz de gazilerimiz de bizden razı olacaklar.''

Bozüyük Kaymakamı Yaman ise, Anadolu'nun birçok köşesinde görev yaptıklarını anımsatarak, ''Kurtuluş günü olmayan bir ilçe, bir il yoktur. Ailesinde dedesi, büyük dedesi şehit olmayan, gazi olmayan hiçbir ailemiz yok. Bu duyguları en iyi Türkler yaşıyor.'' diye konuştu.

Belediye Başkanı Bakıcı ve Dernek Başkanı gazi Vedat Poyraz'ın konuşmaları ile yapılan duaların ardından Vali Büyükakın ve beraberindekiler, derneğin açılışını gerçekleştirerek, günün anısına şehit aileleri ve gazilere plaket verdi.

Kaynak: AA