Karadeniz Gazeteciler Federasyonundan Vali Doğanay'a Ziyaret

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) Başkanı Erdoğan Erişen ve yönetim kurulu üyeleri Artvin Valisi Ömer Doğanay'ı ziyaret etti.

Artvin Gazeteciler Cemiyeti organizasyonunda gerçekleştirilecek "KGF 6. Başkanlar Kurulu Toplantısı" için kente gelen gazetecileri valilik makamında kabul eden Doğanay, heyetiyle bir süre sohbet ederek gazetecilere kent hakkında bilgiler verdi.

Vali Doğanay, basının demokrasilerin en önemli unsurlarından birisi olduğunun farkında olduklarını ve bu çerçevede de her zaman basın mensuplarına yardımcı olmak adına gerekli hassasiyeti gösterdiklerini söyledi.

Doğanay, Artvin’in geleceğini eğitim ve turizm üzerine planlandığını dile getirdi.

Artvin'in alternatif turizmde Türkiye'nin en önemli merkezlerinden birsi haline geleceğini aktaran Doğanay, "Şehrimizdeki ulaşım sorunlarını tam anlamıyla çözdüğümüzde inanıyoruz ki bu şehir alternatif turizmin merkezi haline gelecektir. Artvin kara gölleri, biyosfer rezerv alanı, yaylaları, doğası, tarihi yapıları, kültürü, kendine özgü yaşam tarzı ve mimarisiyle alternatif turizmde önemli değerlere sahip bir il." diye konuştu.

Doğanay, Artvin’in adeta enler şehri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin tek biyosfer rezerv alanına sahip kenti Artvin. Türkiye'nin en zengin bitki çeşitliliğine sahip kenti yine Artvin. Türkiye'nin en büyük barajları Artvin’de bulunuyor. Türkiye'nin en büyük Atatürk heykeli bu şehirde. Bunun gibi onlarca sayabiliriz. Bunun yanı sıra Citta Slow ünvanını taşıyan bir Şavşat ilçemiz var. Türkiye'nin en çok giriş çıkış yapılan hudut kapılarından biri olan Sarp Sınır Kapımız bizde. Bu değerleri kullanıp turizmle bu şehri kalkındırmak için tüm paydaşlarla ortaklaşa çalışmalar yapıyoruz."

KGF Başkanı Erişen ise, Artvin’in doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirterek, Artvin'in tanıtım ve reklamı için basın mensupları olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Ziyarette Artvin, Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane Ordu, ve Tokat’tan gelen Federasyon üyeleri ve cemiyet başkanları da hazır bulundu.

Heyet, gün içerisinde Artvin Belediyesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Artvin Ticaret Odası gibi bazı kurumları da ziyaret ederek, şehir hakkında bilgi edindi.

Kaynak: AA