Kahta'da 'Güvenli Okul Ve Güvenli Eğitim' Toplantısı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde "Güvenli Okul ve Güvenli Eğitim" konulu toplantı düzenlendi.



Kahta Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla okullarda alınacak güvenlik önlemleri ele alındı.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, okul içerisinde ve çevresinde meydana gelebilecek güvenlik sorunlarının önlenmesi konusunda çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini belirtti.

Güvenlik kuvvetleri ile okul yetkilileriyle yapılan işbirliği sayesinde eğitim ve öğretimi etkileyebilecek risklerin ortadan kaldırılması için gerekli tedbirleri aldıklarını aktaran Kaya, çocukların huzurlu ve kaliteli bir eğitim alabilmesi için gereken her türlü önlemi almaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen de, öğrencilerin, eğitim ve öğretimlerini sorunsuz ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmeleri konusunda gerekli tüm adımları attıklarını ifade etti.

Çevre, yemek, güvenlik, elektrik, kantin ve pansiyon komisyonlarını kurarak düzenli bir şekilde denetim yapacaklarını dile getiren Tünçmen, "Toplum Sağlığı Merkezince okul çevrelerinde bulunan iş yerlerinde gıda denetimlerinin düzenli bir şekilde yapılması gerekiyor." diye konuştu.

Toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Kenan Sertyalçın, İlçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Subay Özkan Gökçek, muhtarlar ve okul müdürleri katıldı.

Kaynak: AA