Uşak'ta Çevreci Derneğin Üyelerinden İmza Kampanyası

Uşak'ta Ulubey Doğal Üretim, Çevre ve Dayanışma Derneği üyesi bir grup, kedi köpek maması imalatı yapan firmadan yayılan kötü kokunun engellenmesi amacıyla imza kampanyası başlattı.

Uşak'ta Çevreci Derneğin Üyelerinden İmza Kampanyası
Ulubey ilçe merkezine 12 kilometre mesafede bulunan ve kedi köpek maması imalatı yapan tesisten kaynaklı kötü kokunun rahatsız edici boyutlara ulaştığını iddia eden gruptakiler, ilçe merkezinde kurdukları stantlarda kötü kokunun engellenmesi amacıyla imza kampanyası başlattı.

Grup adına açıklama yapan Ulubey Doğal Üretim, Çevre ve Dayanışma Derneği (ÇEDAY) Başkanı Arslan Civan, kötü koku nedeniyle ilçede yaşam kalitesinin düştüğünü söyledi.

İlgili kurumları göreve çağıran Civan, "Kedi köpek maması üreten firma kurulduktan sonra kötü koku ilçe sakinlerini etkilemeye başladı. Bizler bu kokunun engellenmesini istiyoruz. Bu nedenle imza kampanyası başlattık, bir günde 700 imza topladık. Bizim amacımız, yetkili organlara bu rahatsızlığı ileterek acilen önlem alınmasını sağlamak." dedi.

Topladıkları imzaları Ulubey Kaymakamlığına ulaştıracaklarını belirten Civan, çevre sorunlarının insanları olumsuz etkilediğini belirtti.

Firma yetkilileriyse gazetecilere yaptıkları açıklamada, kötü koku nedeniyle önlem aldıklarını, şu anda üretim aşamasında yasal değerlerin altında koku salınımı gerçekleştiğini ifade etti.

Kaynak: AA