Adana'daki Cinayete Dava

Kent merkezinde bir motosikletlinin silahla ateş edilerek öldürülmesiyle ilgili 6 kişinin, 8 yıldan ağırlaştırılmış müebbet hapse kadar değişen oranlarda cezalandırılması talep edildi.

Adana'da bir motosikletlinin silahla ateş edilerek öldürülmesiyle ilgili 2'si tutuklu 6 kişi hakkında, 8 yıldan ağırlaştırılmış müebbet hapse kadar değişen oranlarda cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı.

Seyhan ilçesi Tekel Caddesi'nde 13 Şubat’ta motosikletiyle giden Serhat Demir'in (28) bir otomobildeki kişiler tarafından tabanca ve pompalı tüfekle açılan ateş sonucu öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, Demir'i öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan Davut T. (30) ve ağabeyi Habip T. (31) ile tutuksuz sanıklar Ahmet T. (41), Burhan Ö. (24), Mehmet Ö. (25) ve Nalin Ö. (23) hakkında, "Tasarlayarak adam öldürme, adam öldürmeye yardım etmek, ruhsatsız silah bulundurmak ve taşımak, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından iddianame hazırladı.

İddianamede, Demir'i öldürdükleri iddia edilen Davut ve ağabeyi Habip T. hakkında ağırlaştırılmış müebbet, diğer sanıklar Ahmet T. ile Mehmet Ö. için 20'şer, Burhan Ö. ve Nalin Ö. için de 8'er yıl hapis cezası talep edildi.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame yapılan inceleme sonucunda kabul edildi.

İddianamede, öldürülen kişinin sanıklardan Davut T'nin eşini kaçırdığı anlatılarak, bunun üzerine sanıkların Serhat Demir’i öldürme planı yaptıkları aktarıldı.

Olay günü Davut T'nin yaşadığı Mardin'den akrabalarının düğünü için Adana'ya geldiği ifade edilen iddianamede, Davut T'nin, düğün merasimi için İstanbul'dan gelen ağabeyleri ile buluştuğu ve eşini kaçıran Serhat Demir'i öldürme kararı aldıkları belirtildi.

İddianamede, şunlar kaydedildi:

"Öldürme olayı için tabanca ve tüfek temin edildi. Ahmet T. suçta kullanılmak üzere aracını verdi. Bu araçla Serhat Demir'in oturduğu yeri öğrenip takibe başladılar. Sanık Habip T. aracın plakasını çamurla kapattı. 1 saat 19 dakika bekledikleri Serhat Demir'i iş çıkışı motosikletle giderken tenha bir yerde çarparak motosikletten düşürdüler. Habip ve Davut T. birinin elinde tabanca diğerinin elinde de tüfekle ateş ederek Serhat Demir'i öldürüp kaçtılar. Olayda kullandıkları tabanca ve tüfeği de akrabaları olan Nalin ve Burhan Ö'nün evine bıraktılar.”

İddianamede sanıkların ve tanıkların ifadelerine de yer verildi.

Davut T. ifadesinde her iki silahla kendisinin ateş ederek, Demir'i öldürdüğünü öne sürdü.

Öte yandan, görgü tanığı M.S'nin de her iki sanığın ayrı ayrı silahlarla suçu işlediklerini ifade ettiği, ancak iki ay sonra dilekçeyle başvurarak tabanca ve tüfeği Davut T'nin kullandığını belirttiği aktarıldı.

İddianamede, görgü tanığının daha sonradan verdiği dilekçedeki ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı ve inandırıcı olmaktan uzak olduğu kaydedilerek, hakkında yalan beyandan suç duyurusunda bulunulması istendi.

Bu arada, sanıklar Davut T. ile Habip T. hakkında haksız tahrik indirimi uygulanması da talep edildi.

Sanıkların yargılanmasına, 19 Ekim'de başlanacak.

- Olay

Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Tekel Caddesi'nde, 13 Şubat'ta motosikletiyle ilerlediği sırada silahlı saldırı sonucu yaralanan Serhat Demir, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Polis ekipleri, 40 ayrı güvenlik kamerasının görüntüsünü inceleyerek, olayla ilgili şüphelileri yakalamıştı.
Kaynak: AA