Karamürselli Boşnaklar Teferiçte Buluştu

Karamürsel Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 13. Teferiç Pita Şenliği düzenlendi.



Boşnak kültüründe "teferiç" olarak adlandırılan şenlik ve benzeri etkinliklerle bir araya gelme geleneği, Karamürsel Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneğince düzenlenen 13. Teferiç Pita Şenliği'nde yaşatıldı.

Karamürsel Sünni Baba Mesire Alanı'nda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan şenlikte, Bosna Hersek’ten gelen Biyeljina halk dansları ekibi gösteri sundu.

Katılımcılara Boşnak böreği pita ikram edildiği şenlikte, hediye çekilişi de yapıldı.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Ergün Erkap, şenlikte yaptığı konuşmada, şenliklerin her sene bir öncekinden daha güzel geçtiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Erhan Yılmaz da ilçede geleneksek hale getirilen şenliğe, her yıl ilginin arttığına dikkati çekerek, "Karamürsel’de Türkiye'nin her yerinden gelen Boşnaklarımız var, akrabalarımız var. Beraberliği temsil eden şenliklerde, Boşnak kültürünü yaşatıyoruz." dedi.

Şenliğe, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, MHP Karamürsel İlçe Başkanı Çetin Öksüz de katıldı.

Kaynak: AA