Biriktirdiği Bozuk Paralar Ve İkramiyesiyle Kurban Kesti

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Vahit Köse, ilaç kutularında biriktirdiği bozuk paralar ve emekli ikramiyesi ile kurban kesmenin mutluluğunu yaşadı.

Alaağaç Mahallesi'nde oturan emekli Vahit Köse (77), durumu iyi olmadığı için birkaç yıldır kurban ibadetini yerine getiremedi.

Bu duruma çok üzülen ve ilaç kutularında bozuk para biriktirmeye başlayan Köse, biriktirdiği paralara emekli ikramiyesini de ekleyerek bu yıl kesme mutluluğu yaşadı.

Köse, yaptığı açıklamada, durumu iyi olmadığı için birkaç yıldır kurban kesemediğini dile getirerek, "Bu yıl devletin yardımı ve biriktirdiğim paralarla kurban keseceğim.' dedim. O amaçla para biriktirdim. Bin lira devlet verdi, bin 200 lira da kendim biriktirdim, Allah'a şükürler olsun, bu sene kurbanımı kestim." dedi.

Gençlere para biriktirmelerini tavsiye eden Köse, "O günkü sigara parasını kumbaraya atsınlar, para birikir. Bu paralar, ileride kendilerine yardımcı olur. Seneye daha çok biriktireceğim inşallah." ifadelerini kullandı.

Köse'nin torunu Emrullah Köse de dedesinin para biriktirdiğinden haberinin olmadığını belirterek, "İlaç vermek için kutulara baktığımda bozuk paraları gördüm, kutuları kumbara yaptığını fark ettik. İnşallah gençlere örnek olur." dedi.

Kaynak: AA