Diyanet İşleri Erbaş, Filistin Evkaf Bakanı Hasan Es Sayfi'yi Kabul Etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mekke’de Filistin Evkaf Bakanı Hasan Es Sayfi’yi kabul etti.

Diyanet İşleri Erbaş, Filistin Evkaf Bakanı Hasan Es Sayfi'yi Kabul Etti
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Filistinli Bakan Es Sayfi’ye ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Ayrıca Türkiye’de doğan çocukların Filistin muhabbeti ile doğduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Ziyaretimize geldiği için ben çok memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Biz mümkün oldukça nesillerimize, çocuklarımıza gençlerimize bu ruhu aşılamaya çalışıyoruz. Türkiye’de doğan her çocuk Filistin muhabbeti ile doğuyor. İnşallah böyle de devam edecektir" dedi.



Kudüs bağlantılı umre ziyaretleri

Türkiye’de Kudüs zirvesi yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Erbaş, gerçekleştirilen zirvede Kudüs bağlantılı umre ziyaretlerinin artması ile ilgili de konuştuklarını söyledi.

Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu yılın başında İstanbul’da bir Kudüs Zirvesi yaptık. Sonuç bildirgesinde bütün bu konuları ihtiva eden hususları dile getirdik. En önemli maddelerden birisi de Müslümanların Kudüs’te daha görünür olması için Kudüs bağlantılı umre ziyaretlerinin arttırılmasıydı" şeklinde konuştu.



"Filistinli gençlerin okutulması konusunda her türlü desteğe hazırız"

Filistinli gençlerin okutulması konusunda desteğe hazır olduklarını söyleyen Erbaş, "Burada en çok önem vermemiz gereken konuların başında mümkün olduğunca eğitim anlamında Filistinli gençlerin okutulması konusunda Türkiye Diyanet Vakfı olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Kaynak: İHA