Ordu'da Kurban Bayramı Tedbirleri

Ordu Büyükşehir Belediyesince, Kurban Bayramı'nın rahat ve huzurlu bir şekilde geçirilebilmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerin, bayram öncesi ve bayram tatili boyunca halkın sağlığı ve huzurunu ilgilendiren konularda kontrollerini aralıksız sürdüreceği ve kendilerine gelecek istek ve şikayetleri anında değerlendireceği belirtildi.

Zabıta ekiplerinin, bayram öncesinde iş yerlerinde ruhsat, iş yeri fiziki durumu, hijyen ve ürünlerin son kullanma tarihi konularında değerlendirme yaptığı vurgulanan açıklamada, "Denetimler kapsamında işletmelere halk sağlığının önemi konusunda açıklamada bulunan ekipler, kurallara uyan iş yerlerine teşekkür ederken, uymayan işletmelerinse takipçisi olacaklarını belirtti. Halk sağlığı için denetimlerini 7 gün, 24 saat sürdüren ekipler, vatandaşın şikayetleri noktasında kendilerine 153 Zabıta Şikayet Hattı'nı ve 444 10 52 numaralı telefonu arayarak ulaşmasını istedi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, sorumluluk alanındaki mezarlıklarda genel bakım ve temizlik çalışmasının gerçekleştirildiği aktarılarak, bayramda mezarlık ziyaretlerinde ihtiyaç duyulması halinde görevlilerden toprak temin edilebileceğine işaret edildi.

Büyükşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri Şube Müdürlüğünün, 19 ilçede bayramda da cenaze hizmetlerine devam edeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Büyükşehir Belediyemiz bayram boyunca cenaze ve itfaiye hizmetlerinde de gerekli önlemleri almıştır. Cenaze hizmetleri konusunda vatandaşlarımız, Alo 188 hattını arayabilir, ya da ilgili ilçede görevli olan personellerimize ulaşabilirler. Büyükşehir Belediyemizin 0452 234 86 98 numaralı telefonunu arayarak bilgi alabilirler. Vatandaşlarımız hastane, özel sağlık kuruluşları, adli tıp veya aile hekimlerinden almış oldukları ölüm belgesini getirdikleri takdirde birimlerimizde görevli personellerimiz kendilerine yardımcı olacaktır."

Açıklamada, il sınırları içerisinde verilen cenaze hizmetlerinde cenaze yıkama, kefen, mezar tahtası ve cenaze nakillerinden ücret alınmadığı ve bu hizmetlerin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı bilgisi de paylaşıldı.

Kaynak: AA