Havza'da Kurban Bayramı Tedbirleri

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kurban Bayramı öncesi ve sonrası için bir dizi tedbir alındığını bildirdi.

Başkan İkiz, yaptığı yazılı açıklamada, belediye tarafından bayram öncesi ve sonrası için kırsal hizmetler, zabıta ve temizlik işleri müdürlükleri başta olmak üzere ilgili birimlerde görevlendirmeler yapıldığını ifade etti.

Görevlendirmeler neticesinde Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından bayram öncesi ve bayram boyunca kurban pazarında denetimlere devam edildiğini anlatan İkiz, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından da ilçe genelinde temizlik çalışmalarına başlandığını aktardı.

İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu kararları kapsamında da bir dizi tedbir alındığına işaret eden İkiz, şunları kaydetti:

"Zabıta ekipleri bayram öncesi ve bayram tatili boyunca görevlerinin başında olacak. Vatandaşlar, dini ve hijyenik şartlara uyarak hayvana eziyet vermeden kesmek kaydıyla kurbanlarını kendi imkanları ile kesebilir. Halkımızdan ricamız, hem çevre hem de kendi sağlığımız için kestiğimiz kurbanların atıklarını gelişi güzel atmamalarıdır. Kurban atıklarının hastalıklı organların sokağa atılmaması, kedi köpek gibi hayvanlar tarafından çıkarılmayacak derinlikte çukurlara gömülmesi gerekmektedir. Hayvan pazarımız bayramın ikinci güne kadar açık. Veteriner hekimimiz tarafından kurbanlık alanlara yardımcı olunmakta. Halkımızın yaklaşan Kurban Bayramı'nı şimdiden kutlarım."

İkiz, bayram tatili boyunca ilçede dört festival düzenleneceğini belirterek, herkesi festivallere davet etti.

Kaynak: AA