Sadakataşı Kurban Bayramı'nda Kriz Bölgelerine Öncelik Verecek

Sadakataşı Derneği Kurban Bayramı'nda 30 ülkede 10 bin hisseyi 350 bin ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedefliyor.

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, Kurban Bayramı'nda 30 ülkede 10 bin hisseyi 350 bin ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, mülteci kamplarının yanı sıra savaş, doğal afet, açlık ve yoksulluk yaşayan bölgelere öncelik vereceklerini söyledi.

Özdal, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda, "Kurban Yaşatır" sloganıyla Türkiye'nin yanı sıra 30 ülkede 350 bin insana kurban eti ulaştırabilmek için hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, Kurban çalışmalarımızı 8 yılın verdiği tecrübe ve güvenle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği esaslar doğrultusunda bütün dini vecibeleri yerine getirerek, İslami usüllere uygun şekilde kesip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bu sene Kurban yardımı gerçekleştireceğimiz ülke sayısı 30 olacak. Hedeflemiş olduğumuz 10 bin hisse kurban vekaletini zor şartlarda yaşayan yaklaşık 350 bin kardeşimize ulaştırarak onlara yalnız olmadıklarını hissettirip bayram sevinçlerine ortak olacağız." dedi.

Kurban organizasyonunda hisse bedellerinin, ülkelerin ekonomik durumları, yoksulluk ve alım gücü gibi ölçülere göre belirlendiğini dile getiren Özdal, şöyle devam etti:

"Bu doğrultuda dört farklı bölge çıkarıldı. Afrika'nın tamamı ve Asya'nın bir kısmının olduğu birinci bölgede hisse bedeli 450 lira, Güney Doğu Asya ve Orta Asya'nın bulunduğu ikinci bölge 700 TL, Türkiye, Balkanlar ve Orta Doğu'nun bulunduğu üçüncü bölge bin 250 TL ve Filistin ve Kıbrıs'ın olduğu dördüncü bölge 2 bin TL olarak belirlendi. Vekalet yoluyla kurbanlarını Sadakataşı'na bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecekler."

- Öncelik kriz bölgeleri

Özdal, kurban çalışmalarında kriz bölgelerine öncelik verildiğini ifade ederek, "Mülteci kamplarının yanı sıra savaş, doğal afet, açlık ve yoksulluk yaşayan bölgeler ile yaşlılar, kimsesizler, dullar ve yetimlere öncelik verilecek." dedi.

Arakanlı Müslümanlara yönelik kurban yardım çalışmasını, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) ile yapacaklarını aktaran Özdal, UMHD ile ortak sorumluluk anlayışıyla bölgede çalışma yürüteceklerini vurguladı.

- "Kurban fiyatlarında artışa gitmeyeceğiz"

Yurt dışında kurbanların dövizle alındığını ancak kurdaki dalgalanmaya rağmen alınan tedbirler doğrultusunda hisse fiyatlarında artışa gitmeyeceklerini duyuran Özdal, şunları söyledi:

"Kurban yardım çalışmaları öncesi yaşanan ekonomik baskılar karşısında tüm bölgelerde dövizle işlem yapılması münasebetiyle artan maliyetlere rağmen erken satın alımlara ek olarak maliyet sınırlarını aşan bölgelerde kısmi iptaller, bölgelerle görüşmeler yapıp kurban fiyatlarında indirime gidilmesi, kurban organizasyonu kapsamındaki masraflarımızın gönüllülerimiz tarafından karşılanması gibi ek tedbirler alarak kurban hisse bedellerinde artış yapmadan yardımlarımızı gerçekleştireceğiz.

Hayırsever milletimiz, kadirşinas halkımızın destekleri ile Türkiye'nin zor günlerinde dualarıyla ellerindeki bütün imkanları seferber ederek, ülkemizin var olma mücadelesinde bizlerin yanında olan mazlum Afrika'dan, Filistinli kardeşlerimize, Suriye'deki mültecilerden, Balkanlar'a kadar dünyanın dört bir tarafında gönül köprüleri kurarak ve ikili ilişkilerimizi geliştirerek inşallah kardeşliğimizi yaşatacağız."

Özdal, kurban bağışında bulunmak isteyenlerin derneğin genel merkezine giderek elden ya da internet sayfasındaki banka ya da posta hesapları aracılığıyla yardımda bulunabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA