Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na Açtığı Tazminat Davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisine, çocuklarına ve ailesine yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı 1 milyon 500 bin liralık manevi tazminat davasının görülmesine devam edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin 21 Kasım 2017'deki grup toplantısında kendisi ve ailesine yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı 1 milyon 500 bin liralık manevi tazminat davasının görülmesine devam edildi.

Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, davalı Kılıçdaroğlu'nun avukatı katılmazken, davacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarını temsilen avukat Ferah Yıldız ile davacı Özdemir Bayraktar'ın avukatı Abdullah Demirhan hazır bulundu.

Mahkeme Hakimi Memun Kılıç, davalı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in duruşmanın hemen öncesinde hastalık nedeniyle sağlık raporu göndererek mazeret sunduğunu tutanağa yazdırdı.

Hakim Kılıç ayrıca, avukat Celal Çelik tarafından 6 Temmuz'da reddi hakim talebi içerir dilekçe sunulduğunu da tutanağa geçirdi.

Duruşmada söz alan davacı avukatı Ferah Yıldız, gerekli şartlar oluşmadığı gerekçesiyle reddi hakim talebinin kabul edilmemesini istedi.

Davacı Özdemir Bayraktar'ın avukatı Abdullah Demirhan ise, "Reddi hakim talebi önceden reddedilmişti. Yeni bir durum oluşmadığından tekrar bu talebin reddedilmesini istiyoruz." dedi.

Talebi değerlendiren mahkeme hakimi Kılıç, her ne kadar davalı vekili Celal Çelik tarafından dilekçe ile yeniden hakimin reddi talebinde bulunulmuş ise de, buna dayanak olarak gösterilen hususların Hukuk Mahkemeleri Kanunu'nun 36. maddesinde belirtilen sebeplerden hiç birisine uymadığı gerekçesiyle yapılan talebin yeniden reddine karar verdi.

Avukat Ferah Yıldız, Kılıçdaroğlu'nun avukatının mazeretini kabul etmediklerini belirterek, "Davalı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da dosyalarını takip ettiği başka vekiller de vardır. Verilen mazeret davayı uzatmaya yöneliktir. Reddine karar verilsin." ifadelerini kullandı.

Davacı Özdemir Bayraktar'ın avukatı Abdullah Demirhan da "Son duruşmada tarafların katılmadığı takdirde yokluklarında karar verilebileceğine dair ihtar yapılmıştır. Bu nedenle davalı vekilinin mazeretini kabul etmiyoruz." dedi.

Mahkeme hakimi, avukat Celal Çelik'in, duruşmanın hemen öncesinde göndermiş olduğu mazeretin sağlık raporunu da dikkate alarak, bu defaya mahsus olmak üzere kabul edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Dava dilekçesinden

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel tarafından, İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dilekçede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 21 Kasım 2017'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmalara yer verilmişti.

Kılıçdaroğlu'nun sarfettiği sözlerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocukları, kardeşi ve dünürlerini hedef alan küçük düşürücü, aşağılayıcı, gerçek dışı ithamlar ve hakaretler içerdiği belirtilen dilekçede, Erdoğan adına 500 bin lira, çocukları ve diğer yakınları için de toplam 1 milyon lira manevi tazminat talep edilmişti.
Kaynak: AA