MASKİ'nin Kaçak Su Kullanımıyla Mücadelesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü kentte kaçak su kullanımını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamada, kullanıma sunulan ve harcanan su miktarını ölçerek oluşan kayıp kaçak suyun kaynağını belirleyen ekiplerin, bu sayede suyu kontrol altına alarak vatandaşın hizmetine sunduğu belirtildi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan kaçak su kullanımını engellemek için çalışmaların devam ettiği ve kaçak su kullananların vatandaşların hakkını alenen ihlal ettikleri kaydedilen açıklamada, "Vatandaşlar bağ bahçelerini sulamak için içme suyu hatlarını kullanıyorlar. Bu durum komşularının içme suyunun azalmasına ya da kesilmesine neden oluyor. Vatandaşlarımız bu konuda hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Kaçak ve usulsüz su kullanımını minimuma indirmek için MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar yapılıyor." ifadelerini kullanıldı.

Açıklamada, MASKİ Genel Müdürlüğü kaçak su kullanım miktarını Malatya'da en aza indirmek için teknolojiyi yakından takip ettiği ifade edildi.

Arazi şartlarının uygun olmadığı bölgelerde tespitler yerden yapılamadığı için drone kamera uçurarak kaçak suların tespit edildiği aktarılan açıklamada, tespitler sonucunda cezai işlem uygulandığı ve vatandaşlardan tarafından tespit edilen kaçak su kullanımı olursa ALO 185 Çağrı Merkezini aramaları istendi.

Kaynak: AA