Eyyübiye'de Başarılı Kursiyerler Sertifika Aldı

Eyyübiye Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel kıyafet tasarımı kursunda başarılı olan kursiyerler, sertifika aldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şıh Maksut Kadın Destek Merkezinde gerçekleştirilen törende geleneksel kıyafet tasarımı kursunu tamamlayan 30 kursiyere sertifika verildi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci, törende yaptığı konuşmada, kursa kadınların yoğun ilgi göstermesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Kursların dezavantajlı kadınlarının ufkunu açtığını belirten Ekinci, şunları kaydetti:

"Kadın destek merkezlerimizde, rüştünü ispat etmiş, hatta sertifika alacak kadar kabiliyetlerini geliştirmiş kadınlarımızın günden güne nasıl ayakları üstünde durduklarını görüyoruz. Bizde yaşamlarında yeni ufuk açmak adına onlara sertifikalarını vermek için birlikteyiz. Biliyorsunuz ki Eyyübiye dezavantajlı bir bölge. Özellikle kadınlarımız açısından dezavantajlı olan ilçemizi bu tarz etkinliklerle avantajlı duruma çevirmeye çalışıyoruz. Belediyemiz 4 kadın destek merkezi açtı. Kadın destek merkezlerimizde okuma yazma, diksiyon, dikiş ve nakış, el sanatları, bilgisayar, kuaför gibi kurslarımız mevcut. Çalışmasalar bile aldıkları sertifikalar ile kendilerini hayatta bir adım öne götürebilmek adına bu tür kabiliyeti onlara kazandırmaya başladık."

Kaynak: AA