Altınözü'nde Zeytin Ve Zeytinyağı Toplantısı

Altınözü ilçesinde zeytin ve zeytinyağı işletme sahipleri kahvaltı programında bir araya geldi.

Zeytinyağı Üreticileri ve Fabrika Sahipleri Derneğince ilçedeki bir lokantada düzenlenen programda konuşan Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Altınözü zeytinine değer katma konusunda coğrafi işaret kazandırmak için Mustafa Kemal Üniversitesi ile çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Hatay'ın Türkiye'nin zeytin varlığının yüzde 10'una sahip olduğunu aktaran Uygur, şunları kaydetti:

"Ama Hatay denilince akla zeytin gelmiyor. Biz Altınözü ve Hatay zeytini kavramını vurgulamak istedik. Tarım alanlarının yarıdan fazlası zeytinliktir. İstiyoruz ki Altınözü zeytin diyarı olarak bilinsin. Zeytin enstitüsü konusunu çok önemsiyorum. Bunu başarabilirsek Altınözü'ne güzel bir hizmet yapmış olacağız. Bizim lokomotif sektörümüz zeytinciliktir. Önümüzdeki dönemde festival öncesi zeytin konulu kısa film tanıtımı yapılacak. Zeytin konulu fotoğraf ve öykü yarışmaları tertip edeceğiz."

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ise, göreve geldiği günden bu yana zeytini ön plana çıkarmak için çalıştıklarını vurguladı.

Altınözü denildiğinde akla zeytinin gelmesi gerektiğini söyleyen Başkan Sarı, "Zeytincilik araştırma enstitüsünün temeli bizden önce atıldı. Biz de çalışmalara ivme kazandırdık. İhale sürecine geldik. Enstitümüzü ilçe merkezimizde spor sahamızın olduğu alana kuracağız." diye konuştu.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin de, Altınözü'nü çok önemsediklerini aktararak, ilçe için kendilerine düşen görevi yerine getireceklerini sözlerine ekledi.

Zeytinyağı Üreticileri ve Fabrika Sahipleri Derneği Başkanı Yılmaz Dönmez katılım ve katkılarından dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Kaynak: AA