Silvan Ve Kulp'ta Karne Heyecanı

Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçelerinde ilk ve ortaöğretimde 35 bini aşkın öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Yeşil Silvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Dicle Anaokulu'nda düzenlenen törene, Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Adem Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden şube müdürleri ile öğretmenler ve veliler katıldı.

Kaymakam Çelik, ilçede 150 okulda bin 505 öğretmenle eğitim öğretim gören 25 bin 108 öğrencinin karne sevincini yaşadığını söyledi.

"Silvan'da okul öncesinde okullaşma oranı yüzde 60 iken, bu oran yüzde 98' e çıkarıldı." diyen Çelik, emeği geçenlere teşekkür etti.

Çelik, öğrencilere tatilde dinlenip, kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

- Kulp

Kulp ilçesinde de 84 okulda eğitim öğretim gören 9 bin 727 öğrenci karne sevincini yaşadı.

İlçedeki okullarda düzenlenen törenlerle karnelerini alan öğrencilere bol bol kitap okumaları tavsiye edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya, velilere seslenerek, "Anne ve babaların üzerine düşen asıl vazife öğrenciyi korkutmak değil, varsa problem çözüm yollarını aramaktır." dedi.

Kaya, öğrencilerin bütün bir yılın yorgunluğunu tatilde çıkarmak istemesinin hakları olduğunu vurgulayarak, "Ancak unutmayınız ki, dinlenmek, sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Mutlaka bir tatil programı hazırlamalısınız." diye konuştu.

Karnelerin çocukların nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarını gösterdiğini dile getiren Kaya, karneleri değerlendirirken velilerin çocukların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açabilecek suçlamalardan uzak durması gerektiğini aktardı.

Kaynak: AA