Birecik'te Gölge Oyununa Yoğun İlgi Gördü

Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediyesi’nin Ramazan ayı nedeniyle gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında sergilenen gölge oyunu yoğun ilgi gördü.

Birecik'te Gölge  Oyununa Yoğun İlgi Gördü
15 Temmuz Şehitler Parkı’nda ‘Ramazan şenlikleri’ kapsamında düzenlenen geleneksel Türk gölge oyunu olan ‘Hacivat ile Karagöz’ Birecik Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı’nın ev sahipliğinde organize edilen gösteriyi vatandaşlar ilgiyle izledi. Sanatçı Mahmut Salcan tarafından, gündüz çocuklara, gece yetişkinlere yönelik sergilenen oyunu seyredenler Karagöz-Hacivat’ın komik diyaloglarını vatandaşlar merakla seyretti. Salcan, ayrıca Birecik Belediyesi’nin kültürel faaliyetleri kapsamında Enver Nebihe Karaata Kültür Merkezi’nde düzenlediği aktivite de minik öğrencilere Karagöz ve Hacivat’ın hikayesini anlattı. Karagöz ve Hacivat’ın Türk gösteri sanatları arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Salcan, bu geleneğin uzun yıllar toplumun temel eğlence kaynaklarından birisi haline geldiğini kaydetti.

Programın sonunda çocuklara Birecik Belediyesi tarafından hazırlanan boyama kitabı ve boya kalemleri hediye edildi. Birecik Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı, gerçekleştirdikleri kültürel etkinliklerle vatandaşların keyifli bir Ramazan geçirmesini sağladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Pınarbaşı, “Dört gün süren ‘Hacivat-Karagöz’ gösterilerini öncelikle çocuklarımız olmak üzere binlerce hemşehrimiz büyük bir keyifle seyretti. Oyundaki nüktelerle hep birlikte güldük. ‘Nerede o eski Ramazanlar’ diyen, vatandaşların bu özlemini bir nebze de gidermeye çalıştık. Bundan sonraki dönemde de benzeri kültürel ve sosyal faaliyetlerimiz devam edecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA