Jandarma Teşkilatı'nın 179. Kuruluş Yıl Dönümü

Erzincan'da, Jandarma Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoylu Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü.

Jandarma Komutanı Aksoylu ve beraberindeki heyet daha sonra Erzincan Valisi Ali Arslantaş'ı makamında ziyaret etti.

Ülkenin heryerinde olduğu gibi, Erzincan'da da yüksek ruh ve şuurla görevini yerine getiren Jandarma teşkilatının gösterdiği büyük fedakarlık ve ulaştığı başarıların her türlü takdirin üstünde olduğunu ifade eden Vali Ali Arslantaş, milletle dayanışma içinde hizmet eden Jandarma Teşkilatı'nı kararlı ve özverili çalışmaları nedeniyle kutladı.

Vali Arslantaş, "Jandarma Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümü nedeniyle aziz şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla gazilerimizi ise minnetle anıyorum. Tüm personele bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar diliyorum." dedi

Köklü bir tarihe sahip olan Jandarmanın kuruluşundan günümüze kadar milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu ifade eden Jandarma Komutanı Jandarma Albay Aksoylu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle Türk milletinin takdirini kazandığını ifade etti.

Jandarma Komutanı Aksoylu, hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerle ilgili Valisi Arslantaş’a bilgi verdi.

Kaynak: AA