Başarılı Öğrenciler Divriği Turu İle Ödüllendirildi

TCDD Taşımacılık AŞ Sivas Bölge Koordinatörlüğü, başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi amacıyla raybüs ile Divriği ilçesine tarih ve kültür yolculuğu turu düzenledi.

Sivas Garı'nda öğrencileri karşılayan TCDD Taşımacılık Bölge Koordinatörü Sönmez Sefercik, öğrencilerle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sefercik, yaptığı açıklamada, Kanuni Ortaokulu, Gazi Paşa Ortaokulu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile Cumhuriyet Üniversitesi Raylı Sistemler Teknolojisi bölümündeki başarılı öğrencilerin geziye katıldıklarını söyledi.

Bölgenin gözde ulaşım araçlarından birisi olan raybüs ile gerçekleştirilen gezi sırasında öğrenciler ve onlara refakat eden öğretmenlerle kitap okuyup, tarihi ve kültürel konularda sohbet ederek keyifli bir tren yolculuğu yapacaklarını dile getiren Sefercik, yol boyunca öğrencilere ikramlarının olacağını kaydetti.

Kanuni Ortaokulu Müdürü Yıldıran Yıldırım ise "Geçmişten günümüze köprü oluşturmak, öğrencilerimizde milli tarih bilincini canlandırıp birlik ve beraberliğin önemini vurgulamak hedefi ile düzenlenen gezi programında, öğrencilerimiz UNESCO'nun dünya mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nı, tarihi konakları tanıma imkanı bulacak." diye konuştu.

Kaynak: AA