Vali Doğanay Sergi Ve Fuar Açılışına Katıldı

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Ardanuç'ta Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisi ile TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışına katıldı.

Ardanuç Halk Eğitimi Merkezinde yıl boyunca düzenlene kurslarda üretilen eserler ile öğrencilerce çeşitli dallarda hazırlanan projeler, Halk Pazarında düzenlenen yıl sonu sergisi ve TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ile beğeniye sunuldu.

Sergi ve fuar açılışı, Artvin Vali Ömer Doğanay ve eşi Esma Doğanay ile Ardanuç Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, İlçe Halk Eğitim Müdürü Faruk Orhan'ın katılımıyla yapıldı.

Doğanay, açılışta yaptığı konuşmada, el emeği, göz nuru ürünlerin sergisini açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Halk Eğitimi Merkezlerinin kurslar açarak insanlara meslek öğrettiğini dile getiren Doğanay, şunları kaydetti:

"Kim tembelliğe düşerse kaybeder. Bu amaçla milli eğitim camiası halk eğitim merkezlerinin bünyesinde örgü, nakış, çini, seramik biçimlendirme, ahşap boyama, ev tekstil ürünleri hazırlama, resim, yağlı boya, ehram dokuma, tezhip, kağıt rölyef, gibi kurslar açıyor. Bu kurslarda eğitim alan vatandaşlarımız hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sunuyorlar."

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Orhan ise 2017-2018 eğitim öğretim yılında açılan 82 kursta toplam bin 285 kursiyerin eğitim aldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından okuryazarlık eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere Vali Doğanay ile eşi Esma Doğanay tarafından sertifikaları verildi.

Doğanay ve beraberindekiler daha sonra Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisi ile TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nı gezdi.

Kaynak: AA