Meksika'da Palyaçolar Cinayetlerin Artmasını Protesto Etti

Meksika'nın Acapulco kentinde palyaçolar cinayetlerin artmasını protesto etti.

BBC'nin haberine göre, Acapulco'da palyaçolar kıyafetleriyle ve üzerinde "barış" yazan pankartlarla yürüdü. Palyaçolar barışa vurgu yapmak için kıyafetlerinde ve yüz boyalarında beyaz rengi öne çıkardılar.

Şiddet olaylarından artık yorulduklarını söyleyen palyaçolar, artan suç oranlarının arttığını anımsatarak, bu durumun mesleklerini de olumsuz etkilediğini, yöre halkının suç çetelerinin hedefi olma korkusuyla çocuklarına ev partileri düzenlemekten kaçındıklarını ifade etti.

Bu yılın başında bir hokkabazın öldürüldüğünü hatırlatan palyaçolar, suçlardaki artışın, kentte terör estirerek yaşamlarını zorlaştırdığını belirtti.

Turizm kenti Acapulco'da, sadece geçen nisan ayında yaklaşık 100 kişinin şiddet olaylarına kurban gittiği kaydedildi. Yetkililer, bu yılın ilk üç ayında, geçen yılın aynı döneme göre yaklaşık 50 daha fazla cinayet vakası olduğunu bildirdi.

Cinayetlerden çoğunun, bölgedeki çeteler arası çatışmalardan kaynaklandığı ifade ediliyor.

- Meksika'da güvenlik sorunu önlenemiyor

Meksika Kamu Güvenliği İçin Halk Konseyi ve Ceza Yargısı kurumunun 2017 yılı raporuna göre, dünyanın en tehlikeli ilk 10 şehrinden 5'inin yer aldığı Meksika'da bu yılın ilk iki ayında işlenen cinayetler, suç istatistiklerinin tutulduğu son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Meksika Ulusal Kamu Güvenlik Sistemi İdari Sekreterliğinin (SNSP) raporuna göre, 2018’in ocak ve şubat ayında 4 bin 206 kişi cinayete kurban gitti.

Kaynak: AA