BEBKA Soğuk Hava Deposunu İnceledi

Tepebaşı Belediyesinin “Sürdürülebilir Tarımsal Üretimde Kaynak Verimli Soğuk Hava Deposu” projesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) yetkilileri tarafından yerinde inceledi.

BEBKA Soğuk Hava Deposunu İnceledi
BEBKA yetkilileri, 2017 yılı Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Tepebaşı Belediyesinin başvuruda bulunduğu, “Sürdürülebilir Tarımsal Üretimde Kaynak Verimli Soğuk Hava Deposu” projesini yerinde görmek ve değerlendirmek üzere ziyarette bulundu.

Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Hasan Sofuoğlu ve proje ekibi tarafından BEBKA yetkililerine proje çerçevesinde, güneş enerjili sisteme dönüştürülmesi planlanan Tepebaşı Belediyesi Sakintepe Soğuk Hava Deposu hakkında bilgi verdi. Projede; Tepebaşı’ndaki üreticilere hizmet vermekte olan soğuk hava deposunun çatısı güneş panelleriyle donatılarak, elektrik üretmesi ve üretim fazlası elektriğin şebekeye verilmesi planlanıyor. Böylece, soğuk hava deposunun en fazla gideri olan elektrik, güneş enerjisinden üretilerek tasarruf edilmesi hedefleniyor.

Tepebaşı Belediyesi temiz enerji kullanımı alanında kent merkezinde yapmış olduğu uygulamaların yanı sıra aynı teknolojik ve yenilikçi yaklaşımlarla kırsal kalkınmanın sağlanabilmesi, tarımsal etkinliklerin geliştirilmesi ve bölgeye örnek olması konusunda çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu çalışmaları ile Tepebaşı Belediyesi, kırsalda tarımsal üretim kooperatiflerini destekleyerek, bölgedeki tarımsal ve hayvansal üretimi artırmayı amaçlıyor.
Kaynak: İHA