Öğrenciler Fındık Satıp TSK'ya Destek Oldu

Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ders saati dışında fındık satarak elde ettikleri bin liralık geliri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Güçlendirme Vakfı'na bağışladı.

Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okul yönetimi tarafından öğrencilerin sorumluluk sahibi, tasarruf bilincinde, yardımlaşmaya açık, yapabileceklerinin farkında ve harekete geçme noktasında cesur davranan bireyler olmaları amacıyla Nasıl Bir Gençlik Projesi uygulamaya konuldu.

Proje kapsamında okulun Girişimcilik Kulübü öğrencileri kendi birikimlerini kullanarak, fındık kavurup bu mamul ürünü "Fındıksan" markası adı altında okul saatleri dışında satışa sundu. Öğrenciler fındık satışından elde ettikleri bin liralık geliri de "Türk Ordusu-Türk Gençliği-Giresun Gençliği El Ele" sloganıyla TSK Güçlendirme Vakfı'na bağışlama kararı aldı.

Öğrenciler, bağışlarını Piraziz Kaymakamı Oğuzhan Erdi Atak, Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Necati Akkurt ile okul yönetimi ile Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları'nı ziyaret ederek teslim etti.

Örnek davranışlarından dolayı öğrencilere teşekkür eden Sarıfakıoğulları, öğrencileri Bronz Madalya ve Berat Belgesi ile ödüllendirdi.

Kaynak: AA