Tunceli'de Engelli Ve Hasta Vatandaşlar İçin Minibüs

Tunceli Belediyesi tarafından engelli ve hasta vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşımını sağlamak amacıyla alınan minibüs hizmete başladı.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Tunceli Belediyesi tarafından engeli olan vatandaşlara yönelik hizmetlerin devam ettiği bildirildi.

Belediye tarafından "Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün" projesi kapsamında 6 oturan ve 3 tekerlekli sandalye taşıma kapasiteli ve özel tertibatlı minibüs, engelli hasta vatandaşları evlerinden alarak sağlık kurumlarına götürecek oradan da evlerine tekrar geri bırakacak.

Minibüsle ilk olarak Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel'in talimatıyla engelli ve 11 aylık bir bebeği ailesinin evinden alarak tedavi amaçlı Elazığ'a gönderildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Vali Sonel, şunları kaydetti:

"Valilik ve Belediye olarak sadece belirli günlerde değil her gün engeli olan vatandaşlarımızın yanındayız. Engeli olan vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları toplumumuzu güçlendirecektir. Biz de Valilik ve Belediye olarak engeli olan bireylerimizin devletimizin her türlü imkanından faydalanması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önceki görev yerlerimizde olduğu gibi Tunceli'de göreve başlatığımız ilk aylarda ev ev dolaşıp alan taraması yaptık ve 2 bin 529 engeli olan vatandaşlarımıza ulaştık. Yılın belirli gün ve haftalarında değil yılın her günü devletimizin şefkatini ve sıcaklığını engel olan vatandaşlarımıza gösteriyoruz. Bu vatandaşlarımızın taleplerini önceliklerimiz arasına aldık. Bu kapsamda engeli olan vatandaşlarımızı sağlık kuruluşlarına nakil için özel olarak hazırlattığımız minibüs hizmet vermeye başladı. Tam donanımlı minibüs ile ihtiyaç sahibi hasta vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarına daha rahat ulaşabilecek."

Kaynak: AA