Siirt'te Öğrencilerden Bez Çanta Kampanyası

Siirt'te 14 Eylül Anadolu Lisesinden 4 öğrenci, Hepsi Sana Geri Dönecek Naylon Poşet Kullanma Projesi kapsamında ürettikleri bez çantaları vatandaşlara dağıttı.

Pazara çıkan öğrenciler, naylon poşetlerin kullanımının zararlı olduğuna dikkat çekmek amacıyla kendilerinin ürettiği bez çantaları vatandaşlara dağıttı, naylon poşet kullanımının zararlarını anlattı.

Proje koordinatörü Helin Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında naylon poşete karşı bez çanta dağıttıklarını söyledi.

Naylon poşetlerin doğaya zararlı olduğunu belirten Avcı, şunları kaydetti:

"Naylon poşet doğada çözünüyor deniliyor ama bunun çözünme süresi ne kadar kimse bilmiyor ve önemsemiyor. Biz de buna tepki olarak bez çantaları yaptık. Çantaların üzerine 'Hepsi sana geri dönecek naylon poşet kullanma' yazdık. Yaptığımız bez çantaları sokakta ve pazarda vatandaşlara dağıttık. İnşallah herkes bilinçlenmiştir. Naylon poşet kullanımını hiçe indiremeyiz ama en aza indirmek isteriz. Sonuçta doğa bizim, doğayı bizim korumamız gerekiyor."

Öğrencilerden Kübra Ekin de vatandaşlara naylon poşetin zararlı olduğunu ve buna karşı bez çanta ürettiklerini dile getirerek, "Arkadaşlarım ile naylon poşet kullanımının bir nebze olsun önüne geçmek için böyle bir çalışma yaptık. Vatandaşlara hem naylon poşet kullanımının zararlarını anlattık hem de kendilerine ürettiğimiz bez çantaları dağıttık." diye konuştu.

Vatandaşlar da öğrencilerin duyarlılığından dolayı kendilerine teşekkür etti.

Kaynak: AA