Ordu'daki FETÖ Davasında 17 Sanık Hakim Karşısına Çıktı

Ordu’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmalarda 3’ü tutuklu olmak üzere toplam 17 sanığın ifadeleri alındı. Sanıklardan tutuksuz yargılanan S.Ç., örgütün haberleşme programı olan ’ByLock’u cep telefonuna yüklediğini ancak kullanmadığını iddia etti. Bilgisayar öğretmeni olduğu için her türlü yazılımları kullandığını öne süren S.Ç., ’ByLock’ sistemine girişi olmadığını savundu.

Tutuksuz yargılanan polis H.K., tanık beyanlarına itiraz ederek, ’ByLock’ kullanmadığını öne sürdü. Sanık ayrıca FETÖ/PDY ile herhangi bir bağlantısının olmadığını da iddia etti.

Aynı suçtan tutuksuz yargılanan ve evli olan M.E. ile E.E. suçlamaları reddetti. E.E. daha önceden verdiği ifadeyi tekrarlarken, banka hesabı olmasından ve bazı sohbetlere katılmaktan dolayı pişman olduğunu söyledi.

Kocası M.E. ise bildiği her şeyi anlattığı belirterek, bir şekilde yapı içerisinde olmaktan dolayı pişman olduğunu savundu.

Sanıklardan tutuksuz yargılanan ve öğretmenlikten ihraç edilen N.K. ise üzerine atılan suçlamaları reddetti. FETÖ üyesi olmadığını iddia eden sanık, derneğe de okulda görev yaptığı bir arkadaşının çok fazla ısrar etmesi üzerine üye olduğunu, gazete ve dergi aboneliğinin bulunmadığını savundu. Evinde bulunan 1 doların ise, 15 Temmuz 2002 yılında katıldığı bir düğünden hatıra olarak sakladığını ifade eden N.K., beraatini talep etti.

Sanıklardan evli olan A.Y. ile B.Y., duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Tutuksuz yargılanan A.Y., yapıya ait eğitim kurumlarında geçimini sağlamak için çalıştığını öne sürerek banka hesabının ise maaş için açıldığını iddia etti. Tutuklu yargılanan kocası B.Y. de hakkındaki suçlamaları reddederek, beraatini talep etti.

Tutuklu yargılanan S.A., ’ByLock’ programını kullanmadığını ifade ederek, yapıya ait müdahil kurumlarda çalıştığını belirtti.

Hakkındaki tanık suçlamalarını reddeden S.A., askeri yapılanmada ’ağabey’ olmadığını ileri sürdü.

Tutuklu yargılanan R.A. da hakkında ’sohbet veriyor’ beyanlarını yalanlayarak, beraatini talep etti.

Diğer tanıklar da suçlamaları reddederek, tahliyelerini talep ederken, duruşmalar farklı tarihlere ertelendi.
Kaynak: İHA