'Milli Eğitim Bakanlığı'nca MTSKS'da Dijital Devrim'

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Milli Eğitim Bakanlığının Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursiyerleri Sınavı'nı (MTSKS), elektronik sınav (e-Sınav) merkezlerinde yaparak dijital devrim başlattığını bildirdi.

Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıkamada görüşlerine yer verilen Cırıt, Milli Eğitim Bakanlığının teknolojik değişimi yakalamak için etkili ve kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Bakanlığın MTSKS'yi 81 ilde e-Sınav merkezlerinde yaptığını aktaran Cırıt, şunları kaydetti:

"Yakın zamanda Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ve Açık Öğretim Ortaokulu (AÖO) sınavlarının da elektronik ortamda yapılması planlanmaktadır. e-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapıldığı sınavlardır. Kurumsal açıdan sınav maliyetlerini düşüren, adaylar açısından sınav süreçlerini kısaltan bir uygulama olarak görülmektedir.MTSKS, kara yollarında seyreden araçları kullanacak sürücü kursiyerlerine yönelik, teorik ve uygulama sınavlarını kapsamaktadır. Özel MTSK müdürlüğüne kayıt yaptırarak sorumlu olduğu derslerin eğitimlerini tamamlayan tüm kursiyerler ile halen yazılı sınavda sorumluluğu devam eden kursiyerler e-sınav başvurusu yapabilir."

Merkezi sistem sınavlarına başvuru hakkı olan ve e-Sınava katılmasında herhangi bir engeli bulunmayan tüm adayların e-Sınav uygulamalarına katılabileceğini aktaran Cırıt, "Edirne'de, Eski İstanbul Caddesi Sabuni Mahallesi No:111 adresinde yapımı tamamlanan e-Sınav Merkezi, Bakanlığımız Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 4 Mayıs'ta hizmete alınmıştır. 15 Mayıs 2018 Salı günü saat 18.00'de ilk sınav oturumu yapılacaktır. İlimizde açılan e-Sınav Merkezinde aynı anda 40 motorlu taşıt sürücü kursiyerin elektronik sınava alınabileceği 2 salon mevcuttur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA