Güney Afrika'daki Camiye Saldırı

Silahlı ve bıçaklı kişilerin saldırısına uğrayan camide bomba bulundu.

Güney Afrika'nın Durban şehrinde 10 Mayıs'ta silahlı ve bıçaklı kişilerin saldırısına uğrayan camide, saldırıdan 4 gün sonra bomba bulundu.

Suçlarla Mücadele Özel Timleri (HAWKS) Sözcüsü Simphiwe Mhlongo basına yaptığı açıklamada, saldırı günü caminin uzmanlar tarafından tarandığını fakat herhangi bir tehlikeye rastlanmadığını belirtti.

İhbar üzerine cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığını kaydeden Mhlongo "Dün akşam camiye ibadet etmeye gelen insanlar mimberin altında bomba olduğuna dair bize ihbarda bulundu. İhbar üzerine camiye bomba imha uzmanlarımız sevk edildi." dedi.

Mhlongo, bombanın nasıl yerleştirildiği konusunda inceleme başlatıldığını ifade ederek, "Bomba imha uzmanlarımız patlayıcıyı etkisiz hale getirdiler. Bombadan elde edilebilecek ipuçları ve ne tür bir patlayıcı olduğu üzerinde çalışıyoruz. Cami ve çevresindeki evlerde aramalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Güney Afrika'nın Durban şehrindeki bir camiye 10 Mayıs'ta düzenlenen saldırıda bir kişi hayatını kaybetmiş, biri ağır iki kişi de yaralanmıştı.
Kaynak: AA