Engelliler Piknikte Bir Araya Geldi

Yaklaşık bin 500 engelli öğrenci, İstanbul Altın Rafinerisi tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Piknik Şenliği'nde buluştu

Down sendromlu, zihinsel engelli ve otizmli yaklaşık bin 500 ögrenci, İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Piknik Şenliği'nde bir araya geldi.

Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleşen "Engelliler için el ele" isimli piknik şöleninde buluşan öğrenciler, müzikler eşliğinde eğlenip palyaçolarla dans ederek, ödüllü yarışmalara katıldı.

İAR Yönetim Kurulu Başkanı Av. Özcan Halaç'ın eşi Başak Halaç ise yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

İAR Genel Müdürü Ayşen Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerle ilgili uzun zamandır çeşitli etkinlikler yaptıklarını anlatarak, "Sosyal sorumluluk projeleri adı altında özellikle okul yaptırırken özel durumdaki çocukların okullarına ağırlık veriyoruz. Şimdiye kadar da çeşitli okullara katkılarımız hatta sıfırdan yaptığımız oldu." diye konuştu.

Engelliler için yapılan okulların önemsedikleri konular arasında yer aldığını aktaran Esen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverler bir şekilde zaten engelli okulları yapıyor ve bu okulların son derece faydalı olduğunu düşünüyorum çünkü bu alan, çok daha fazla ilgilenilmesi gereken bir konudur. Engellilerin topluma kazandırılmasının çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Engelli dediğimiz insanların eli, kolu veya kulağı engelli olabilir ama diğer uzuvlarıyla iş yapabilir ve toplumun içinde yer alabilirler. Böylece engelliler, topluma faydalı olabilir, yaşamın içine karışabilir ve eve kapanmaktan kurtulurlar."

- "Engelli öğrencilerimizin mutluluğu, bizleri de mutlu ediyor"

Esen, bu yıl 7'ncisi düzenlenen pikniğin, Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirildiğini belirterek, "Bugün de engelli ve aileleriyle tekrar buluştuk. Piknikler, bir araya geldiğimiz, kaynaştığımız, çeşitli eğlence ve yarışmaların yer aldığı bir etkinliktir. Burada hep birlikte sosyalleşiliyor ve doğanın içinde ve güzel bir ortamın için hep birlikte zaman geçiyoruz. Bu anlamda yaptığımız çalışmalarla küçük bir adımda biz atabiliyorsak ne mutlu bize diyoruz." ifadelerini kullandı.

Piknik şöleni organizasyonunu planlayan Kuyumcukent İşletme AŞ. Engelliler Koordinatörü Aydın Avşar ise "Bu yıl yedincisini gerçekleştirdiğimiz piknik şöleninde, engelli çocuklarla beraber olup, onların heyecanını paylaşmak ve bir günü onlarla geçirmek, bizi çok mutlu ediyor. Bugün burada buluşup, engelli öğrencilerimiz ve aileleriyle zaman geçirmelerine vesile olduğumuz için sevinçliyiz. Çocuklar, aileleriyle piknik yapmanın keyfini yaşadılar, engelli öğrencilerimizin mutluluğu bizleri de mutlu ediyor." dedi.

Çeşitli ikramların yer aldığı piknik şöleni sema grubunun gerçekleştirdiği gösteriyle sona erdi.
Kaynak: AA