Bitlis'te Uyuşturucu Operasyonları

Bitlis'te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 7 kişiden 2'si tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, Bitlis üzerinden batı illerine uyuşturucu madde sevkıyatı yapanlara yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

Şüphe üzerine durdurulan bir araçta narkotik dedektör köpeğiyle yapılan aramada, aracın hava filtresi kutusunda 3 parça halinde 357 gram Afyon sakızı maddesi ele geçirildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olayla ilgili 2'si kadın 4 kişi gözaltına olmak üzere 4 şahıs yakalanmıştır. Uyuşturucu madde ticareti yapmak, nakletmek veya sağlamak suçundan adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.B, İ.N.A ve E.Y serbest bırakılırken U.B ise tutuklanmıştır. Bir yolcu otobüsünde seyahat eden F.İ adlı şahsın ayakkabısının tabanın da ise 509 gram eroin ele geçirilmiştir. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Yine şüphe üzerine durdurulan bir yolcu otobüsünde koltuğun altına gizlenmiş 26 gram metamfetamin bulunmuştur. Olayla ilgili gözaltına alınan Ö.B ve İ.D, cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılmıştır."

Açıklamada, Bitlis ve çevresinde suç ve suçlulara karşı yürütülen kararlı mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

Kaynak: AA