GÜNCELLEME 2 - Endonezya'da Bombalı Saldırılar

Surabaya'da üç kiliseye düzenlenen bombalı saldırılarda 11 kişi öldü Başkent Cakarta, Doğu Cava ve Riau Adaları bölgesinde en üst seviyede güvenlik alarmı verildiÖLÜ VE YARALI SAYISI GÜNCELLENDİ, DETAYLAR EKLENDİ.

Endonezya'nın Surabaya kentindeki üç kiliseye düzenlenen bombalı saldırılarda 11 kişi öldü, 41 kişi yaralandı.

Doğu Cava bölgesinde ülkenin ikinci büyük kenti Surabaya'da yerel saatle 07.30 sularında üç kiliseye bombalı saldırılar düzenlendi.

Saldırılarda 11 kişinin öldüğünün, 41 kişinin yaralandığını açıklayan Doğu Cava Emniyeti Sözcüsü Frans Barung Mangera, yaralıların tedavisinin hastanede sürdüğünü ifade etti.

Mangera ayrıca Santa Maria Roman Kilisesi'ne düzenlenen ilk saldırının ardından birkaç dakika içinde Diponegoro ve Pantekosta kiliselerine de saldırıldığını kaydetti.

- Motosikletli kadın saldırgan

Bölge polisi, Santa Maria Roman Kilisesi'ndeki intihar saldırısında iki çocuğuyla motosiklet üzerinde olan bir kadının, bombayı kilise girişinde infilak ettirdiğini belirtti.

Polisin olaya ilişkin geniş çaplı soruşturması devam ederken, patlama sonrası nüfusun yoğun olduğu başkent Cakarta, Doğu Cava ve Riau Adaları bölgesinde en üst seviyede güvenlik alarmı verildiği duyuruldu.

Bu arada Devlet Başkanı Joko Widodo, olay yerinde incelemelerde bulunmak ve yaralıları ziyaret etmek için kente gitti.

Ülkenin en büyük Müslüman topluluğundan Nahdlatul Ulema (NU), Endonezya Ulema Meclisi ve Cakarta'daki Endonezya Kilisesi Derneği saldırıları kınadı.

Yaklaşık 260 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık 4. ülkesi olan Endonezya, en kalabalık Müslüman nüfusu barındırıyor. Ülke nüfusunun yüzde 87'si Müslüman, yüzde 10'u Hristiyan, yüzde 1,7'si Hindu ve yüzde 1,3'ü de diğer inanç sahiplerinden oluşuyor.
Kaynak: AA