Uşak Üniversitede Özel Gereksinimli İnsanlar 'Empati İstasyonu' İle Hatırlandı

Uşak Üniversitesi’nde Engelliler Haftası dolayısıyla ’Empati İstasyonu’ kuruldu. Bir Eylül Kampusu yerleşkesinde kurulan empati istasyonu ile özel gereksinimli insanlar farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Uşak Üniversitede Özel Gereksinimli İnsanlar 'Empati İstasyonu' İle Hatırlandı
10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası kapsamında Engelli Birim Koordinatörlüğü ve Özel Eğitim Topluluğu tarafından Uşak Üniversitesinde engellilerin yaşadığı bazı sıkıntılar işlenmeye çalışıldı. “Empati İstasyonu” açan Özel Eğitim Topluluğu üyeleri, müzik eşliğinde öğrencilere testler yaptırarak özel gereksinimli bireylerle duygudaşlık kurmalarına yardımcı olmaya yönelik çalışma yürüttüler. Program kapsamında öğrencilerin kimisi gözlerini kapatarak,kimisi tekerlekli sandalye ile kampus alanında gezmeye çalıştı. Programda bedensel yetersizliği olan bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekildi. Çalınan şarkıları işitme yetersizliği olan bireyler için işaret diliyle anlatan öğrenciler etkinlik alanını ziyaret edenler tarafından yoğun ilgi gördü.

Özel Eğitim Topluluğu Danışmanı Arştırma Görevlisi M. Sait Baran öğrencilerin deneme ve duygudaşlık kurmalarını geliştirmek amaçlı kurdukları “Empati İstasyonu”na katılımın çok yoğun olduğunu söyledi.

Baran “Hepimiz birer engelli adayıyız” diyerek bu tür faaliyetlerle erişebilirlik açısından üniversitenin daha iyi gelişmesini umduğunu kaydetti.

Sait Baran Engelli kelimesinin kullanılmasının yanlış olduğuna vurgu yaparak “Özel Gereksinimli” sözcüğünün doğru olduğu ve bu inceliklere dikkat edilmesi gerektiğini belirterek "Sakat ve özürlü kelimesinin kullanılmasından yanayız. Bunların yerine özel gereksinimli sözcüğünün doğru bir kelime olarak kullanmasının yaygınlaşmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA