İZMEK'lerde Yıl Sonu Heyecanı Devam Ediyor

İzmit Meslek Edindirme Kurslarında (İZMEK) yıl sonu heyecanı yaşanıyor. İzmit Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğindeki İZMEK’in Ekim ayında başlayan kurslarını bitirenlere düzenlenen törenlerle belgeleri verilirken, kursiyerler de el emeği göz nuru ürünlerini sergiliyor.

İZMEK'lerde Yıl Sonu  Heyecanı Devam Ediyor
Yenidoğan, Tepeköy, Çukurbağ ve Sanayi Mahallesi’ndeki kursları bitiren 911 bayana İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da katıldığı törenlerle belgeleri verildi, kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin sergisi açıldı. Kursiyerlerin göz kamaştıran ürünlerinin yer aldığı sergi açılışına Başkan Doğan’ın yanı sıra Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, AK Parti İzmit Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenlerde konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “9 yıl önce göreve geldiğimiz de kurs yeri ve çeşidi bir elin parmaklarını geçmiyordu. Bugün ise 50 den fazla kurs merkezinde 7’den 77’ye herkese hitap edecek kurslar var. İZMEK’ten her yıl 20 bine yakın kişi mezun oluyor. Şimdiye kadar 100 binden fazla kişinin mezun olduğu İZMEK en büyük halk üniversitesine dönüşmüştür. İZMEK’lerde sadece meslek öğretilmiyor, yeni dostluk ve arkadaşlıklar da ediniliyor. Belediye olarak kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ürünlerini satabilecekleri reyonlar oluşturduk. Anıtpark, Kültür Tepesi, Yunus Emre Kültür Merkezi ve Sanat Sokağı’ndaki stantlarımız sayesinde ürettiklerinizi satıp aile ekonominize katkı sağlayabilirsiniz” dedi.

Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın da İzmit Belediyesi ile güzel bir işbirliği içinde binlerce kişiye meslek öğrettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi ve sergilerin açılışı yapıldı.
Kaynak: İHA