Engelli Çocuklar Pedal Çevirdi

Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, Engelliler Haftası dolayısıyla Akçakiraz ilçesinde 4. Bisiklet Şenliği düzenlendi Şenlikte, 100 zihinsel engelli çocuk bisiklet sürdü

Engelli Çocuklar Pedal Çevirdi
Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla Akçakiraz ilçesinde 4. Bisiklet Şenliği gerçekleştirildi.

Akçakiraz Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen şenlikte, 100 zihinsel engelli çocuk, yaklaşık 2 kilometre pedal çevirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, şenlikte yaptığı konuşmada, engelliliğin sadece engellilerin problemi olmadığını, bütün toplumu ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi.

Şenliğin geleneksel hale geldiğini aktaran Kenç, "Amacımız, toplumun dikkatini çekmek ve toplumda bir farkındalık yaratmak." dedi.

Engelli vatandaşlara daha şefkatli yaklaşılması gerektiğini dile getiren Kenç, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, "Engelli insanlara karşı daha duyarlı, merhametli ve aktif olalım. Bu programlarla inşallah toplumda bir farkındalık oluşacak." diye konuştu.

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya da engellilerin sosyal yaşama uyum sağlaması açısından bu etkinlikleri çok önemsediğini belirtti.

Daha sonra folklor ekibi halk oyunları gösterisi sundu.
Kaynak: AA