Mesaiye Yürüyüş Yaparak Başladılar

Kütahya’da İl Sağlık Müdürlüğü personeli, hareket etmenin ve yürüyüşün sağlığa faydasına dikkat çekmek amacıyla mesaiye yürüyüş yaparak başladı.

"10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü" dolayısıyla Kütahya Belediyesi Yaşam Parkı'nda bir araya gelen İl Sağlık Müdürlüğü yönetici ve personelleri, burada yaklaşık 45 dakika yürüyüş yaptı.

İl Sağlık Müdürü İsmail Zehir, yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, farkındalık oluşturmak amacıyla sağlık müdürlüğü personeli olarak yürüyüş yaptıklarını söyledi.

Ulaşım araçlarının çoğalması ve insanların daha çok araç kullanmalarından dolayı hareketsiz bir yaşamla birlikte birçok hastalığın ortaya çıktığına işaret eden Zehir, şunları kaydetti:

"Hareketsiz yaşamla birlikte obezite ve ciddi hastalıklar hayatımıza girmeye başladı. Biz hareketli yaşama dikkat çekmek için bugün personelimizle birlikte yürüyüş yaptık. Biz sağlık çalışanları olarak vatandaşlarımızı hareket etmeye, günde en az 10 bin adım atmaya davet ediyoruz. Yine bugün hareketli yaşama dikkat çekmek amacıyla personelimizin ve müdürlüğümüze gelecek olan vatandaşlarımızın en az 10-15 dakika yürümelerini sağlamak için otoparkımıza bugün araç almadık ve almayacağız."

Yapılan etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren sağlık müdürlüğü personellerinden Şeyma Felhan ise, "Sağlıklı yaşamı vatandaşlarımıza tavsiye etmeden önce kendimiz uygulamak istedik. Gerçekten güzel bir ortam oluştu. Bizim çok yapmak isteyip de yapamadığımız bir etkinlik oldu. Ben zaten her gün işe yürüyerek gelip gidiyorum. Bunu herkese tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Vatandaşları hareket etmeye ve yürüyüşe davet ettiklerini kaydeden Uzman Doktor Önder Aydemir de, bu tür organizasyonların vatandaşı sağlıklı yaşama teşvik edeceğini düşündüğünü aktardı.

Sağlık müdürlüğü personeli "10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü" dolayısıyla gün boyu üzerinde "Sağlık için hareket et" sloganı yazan tişörtlerle hizmet verecek.

Kaynak: AA