Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin Ardından

Kentte 17. kez düzenlenen festivalde 21 bin seyirciye ulaşıldı

İçel'de bu yıl 17'ncisi düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali 11 etkinlikte 21 bin seyirciyi ağırladı.

Festival komitesinden yapılan açıklamaya göre, sanat yönetmenliğini Erdoğan Şanal'ın, sanat danışma kurulu üyeliklerini Prof. Rengim Gökmen, Prof. Dr. Cihat Aşkın, İbrahim Yazıcı ve Remzi Buharalı'nın yaptığı festival, 24 güne yayılan dans gösterileri ve çeşitli konserlerin ardından sona erdi.

Kentin konser salonları ve tarihi mekanlarının da tanıtıldığı festivalde, 4'ü ücretsiz 11 etkinlikte 21 bin seyirciye ulaşıldı.

Şef Antonio Pirolli yönetimindeki Güney Afrikalı Pumeza Matshikiza ve Murat Karahan'ın sahne aldığı 14 Nisan'daki konserle başlayan festivalde, Azam Ali, Manuş Baba, Salut Salon Quartet ve dans topluluğu Rosaj y Rodriguez gibi ünlü isim ve gruplar da sahne aldı.

Festival kapsamında gerçekleştirilen ve üç gün süren 19. Nevit Kodallı Korolar Şenliği'nde de yurt genelinden 38 koro konser verdi.

"İçel Kelebeklerine Ezgi Arıyor" sloganıyla dört klarnet formunda düzenlenen 8. Beste Yarışması'nda birincilik ödülünü Damlacıklar adlı eseriyle Cem Oslu alırken, Mustafa Kemal Saydam ikinci, Melis Özcan da üçüncü oldu.

Kaynak: AA