Niğde Hatay'daki Yetimlere El Ele İftar Verecek

"Niğde El Ele Komisyonu" adıyla bir araya gelen 8 gönüllü düzenledikleri kampanya ile ramazan ayında Hatay'da 5 bin yetime iftar vermeyi planlıyor.

Gönüllüler tarafından oluşturulan Niğde El Ele Komisyonu, tarihi Bedesten'de düzenlediği basın toplantısıyla ramazan ayında yapmayı planladıkları iftar etkinliğini duyurdu.

Komisyon adına konuşan Yusuf Güleç, oluşturdukları komisyonla "Niğde Hatay'da Yetimlerle İftarda" kampanyası başlattıklarını belirterek, düzenledikleri kampanya ile ramazan ayında Hatay'da 5 bin yetime iftar vereceklerini söyledi.

Millet olarak el uzatılabilecek herkese el uzatmak, mazlumun yanında, zalimin karşısında olduklarını bir kez daha göstermek amacıyla bu kampanyayı düzenlediklerini ifade eden Güleç, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 6 yıldır Suriye’de devam eden savaşın masum ve çaresiz çocuklarına el uzatıp kucak açma gayretindeyiz. 'Niğde Hatay’da, Yetimlerle İftarda' kampanyamızı başlatmış bulunmaktayız. Yetim gülerse dünya güler. Ramazan ayı içerisinde Hatay'da 5 bin yetimin yüzünü güldürmek için iftar yemeğini Niğde halkı olarak ikram edebilmek ve onlarla aynı sofrada buluşabilmek için Bismillah diyoruz."

Basın toplantısına Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, Niğde İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyesi Rasim Yılmaz, belde belediye başkanları ve Saadet Partisi temsilcisi katıldı.

Kaynak: AA