BTO'da Meslek Grupları Seçildi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde. Burhaniye Ticaret Odası (BTO), kendi bünyesinde bulunan 8 meslek komitesinin seçimlerini gerçekleştirdi. Seçimler, rakip liste olmadan gerçekleşti.

BTO'da Meslek Grupları Seçildi
600’ün üzerinde üyeye hizmet veren Burhaniye Ticaret Odası, 4 yılda bir gerçekleştirdiği meslek komiteleri seçimini tekrarladı. Burhaniye Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen seçimler, İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğü nezaretinde gerçekleştirildi.

8 meslek komitesinde bulunan oda üyeleri, saat 17.00’ye kadar oylarını kullandı. Farklı renklerle ayrılan oy zarfları, tek sandıkta toplandı ve 249 oy geçerli sayıldı. Tek liste şeklinde gerçekleşen seçimlerde iddia olmadığı için üye yoğunluğu da yaşanmadı. 8 meslek komitesindeki oy dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti: 1. Meslek Komitesi: 38 oy, 2. Meslek Komitesi: 31 oy. 3. Meslek Komitesi: 20 oy, 4. Meslek Komitesi: 26 oy, 5. Meslek Komitesi: 19 oy, 6. Meslek Komitesi: 25 oy, 7. Meslek Komitesi: 57 oy ve 8. Meslek Komitesi: 33 oy.

Burhaniye Ticaret Odası’nın mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sarıbaş, görevini odanın meclis başkanı Mustafa Aysel’e bıraktı. Uzun yıllar meclis başkanlarının yönetim kurulu başkanı olarak seçildiği Burhaniye Ticaret Odası’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aysel, ilk açıklamasını yaptı. Aysel, “Bugün Burhaniye Ticaret Odamızın seçimleri oldu. Burhaniye açısından, odamıza yakışır, her zaman ki olgunlukta, şeffaflıkta ve samimiyette, üyelerin birbirlerine tam desteği ile bir seçim gerçekleştirmiş olduk. Oy kullanmaya gelen tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz. İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz. Birçok üyelerimiz bazı maruzatlarından dolayı gelemedi. Sağlık problemleri ve şehir dışı seyahatleri vardı. Destek veren herkese teşekkür ediyor, ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA