Aydın'da 'Sıfır Atık Projesi' Tanıtım Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde hayata geçirilen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen "Sıfır Atık Projesi" Aydın'da tanıtıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıda, İl Müdür Yardımcısı Emine Mine Sert projeye ilişkin bilgi verdi.

Projeyi anlatan Sert, "Atıklarımızı kontrol altına almak, gelişmiş bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla böyle bir proje başlatılmıştır. Amacımız gelecek nesillere daha temiz her yönden gelişmiş, atıklarını sıfırlamış yaşanabilir bir dünya bırakmaktır." diye konuştu.

Projeye Aydın'da öncülük yapan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'in eşi Fatma Köşger ise, projenin bir çevre duyarlılığı hareketi değil, bir insanlık hareketi olduğunu söyledi.

Projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatıldığına dikkat çeken Köşger, "Bize emanet edilen tabiatı gelecek nesillere layıkıyla devredebilmek boynumuzun borcudur. Bu projenin amacı israfın önlenmesi, doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşüm sistemine sevk edilmesi noktasında mevcut sistemi daha düzenli, sistemli ve uygulanabilir bir sisteme oturtmak." ifadelerini kullandı.

Programın ardından Sert, Fatma Köşger'e çiçek takdim etti.

Kaynak: AA