Türk Eğitim-Sen İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Sarısayın Açıklaması

'Eğitim sistemimiz adaletten yoksun ve objektif olmayan atamalarla çok büyük sorunlarla karşı karşıya bırakılmaktadır'.

Türk Eğitim-Sen İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, eğitim sisteminin adaletten yoksun ve objektif olmayan atamalar nedeniyle büyük sorunlarla karşı karşıya bırakıldığını savundu.

Sarısayın, yaptığı açıklamada, 5 Nisan - 3 Mayıs 2018 tarihleri arasında İzmir'de boş olan 487 okul müdür yardımcılığı, 17 okul müdür baş yardımcılığı, 290 okul müdürlüğü kadrosu için mülakat yapılacağını kaydetti.

Sözlü sınavların eğitimin liyakat ilkesini ayaklar altına aldığını öne süren Sarısayın, mülakat sürecinin ehil olmayan yöneticilerin eğitim kurumlarına atanmasına yol açtığını iddia etti.

Sarısayın, şöyle devam etti:

"Eğitim sistemimiz adaletten yoksun ve objektif olmayan bu tür atamalarla çok büyük sorunlarla karşı karşıya bırakılmaktadır. Farklı sendikal üyeliği olan adayları korkutma, sindirme ve devşirme aracı olarak uygulanan mülakat yöntemi bir hukuk ve insanlık suçudur. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte, ayrımcılık yapılarak belli bir sendikamsı yapıya üye kişileri yönetici yapma, diğer adayları ötekileştirme ve adil olmayan kriterlerle eleyip saf dışı bırakma şeklinde yapılmamalıdır."
Kaynak: AA