Yozgat'ta Termal Kaynaklar Ekonomiye Kazandırılıyor

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yerköy ilçesinde termal kaynaklar ve yatırım yapılabilecek alanlarda incelemede bulundu.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Yurtnaç, Yozgat ve ilçelerinde 8 noktada termal kaynağın bulunduğunu, bu kaynakların turizme kazandırılmasıyla hem Yozgat, hem de ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.

Yurtnaç, termal kaynakları turizme ve ekonomiye kazandırmak için çalışma başlattıklarını anlatarak, "İki defa iş adamları zirvesi yaptık ve Yozgatlı iş adamlarımızı yatırım yapmaları için doğdukları memlekete davet ettik. Yurt dışı ziyaretlerimiz oldu ve bu ziyaretler oldukça verimli geçti." dedi.

Yozgat’ın termal turizmin önde gelen illerin başında gelmesi için yoğun bir çaba sarf ettiklerini vurgulayan Yurtnaç, "Şimdi sıra bu kaynağı ekonomiye kazandırmak kalıyor. Bir iş adamımız Yerköy'e bir termal otel yapmayı düşünüyor. Bugün burada tesislerin yapılabileceği en uygun yerlerde incelemelerde bulunuyoruz." diye konuştu.

Yurtnaç, hızlı tren raylarının döşenmeye başlandığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hızlı trenin faaliyete geçmesi ile birlikte Yozgat Ankara arası 60 dakikaya düşecek. Bunu destekleyecek olan havaalanı ile birlikte Yozgat hem termal turizmin, hem sağlık turizminin, hem kongre turizminin hem de spor turizminin yeni adresi olacak. Öte yandan havaalanı sadece ulaşım için değil, aynı zamanda müteşebbislerin Yozgat’a yapacakları yatırımlarına rahat ulaşmalarını, 475 yataklı şehir hastanesi yurt dışından sağlık turizmine açılacak ve böylelikle orta vadede Yozgat gerek termal turizmde, gerek sağlıkta, gerek eğitimde, gerek ulaşımda gerek istihdamda hak ettiği yere gelecektir."

Kaynak: AA