Mahalle Sakinleri İmece Usulüyle Türbeyi Yeniledi

Adana'da birbirine komşu dört mahallenin sakinleri, imece usulüyle harabe durumdaki türbeyi yeniledi ve çevresinde mesirelik oluşturdu.

Adana'da birbirine komşu dört mahallenin sakinleri, imece usulüyle kötü durumdaki türbenin inşaatında çalışarak yenilenmesini sağladı ve çevresini de mesireliğe dönüştürdü.

Seyhan ilçesinde, Mürseloğlu, Durmuşlu, Dervişli, Karayusuflu mahallelerinin sakinleri, Seyhan Nehri kıyısındaki Abdülrezzak Türbesi'nin yenilenmesi için hayırsever Mehmet Güven'den yardım istedi.

Hayırseverin desteği sayesinde gerekli malzemelerin alımıyla dört mahallenin sakinleri, türbenin yenilenmesi için inşaatta gönüllü çalıştı.

Mahallelilerin çalışmasıyla türbe yeniden güzel bir görünüme kavuştu ve etrafında da mesirelik oluşturuldu.

Dervişli Mahallesi Muhtarı Ali Can Güzel, güzel bir imece örneği sergilediklerini ve bakımsız olan türbeyi bu sayede yenilediklerini kaydetti.

Türbenin çok sayıda ziyaretçisi bulunduğunu belirten Güzel, "Küçük bir tadilat işi büyük bir imeceye dönüştü. Kısa süre içinde yüzlerce kişi gönüllü olarak burada çalışmaya başladı. Türbe ve çevresi yepyeni bir görünüme kavuştu." ifadesini kullandı.

Karayusuflu Mahallesi Muhtarı Mehmet Kiçik de yaptıkları çalışmanın tüm insanlara örnek olması gerektiğini kaydetti.

Türbenin tadilatına katkı sunan hayırsever Mehmet Güven de mahallelilerin inşaat çalışmasında gönüllü sergilediği birlikteliğin çok güzel olduğunu belirtti.
Kaynak: AA