Malatya'dan Kısa Kısa

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ilçesi Mıhlıdut sokakta değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar 250 cadde ve sokakta değişim dönüşüm çalışmalarını tamamlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Mıhlıdut Sokak'ta MASKİ tarafından altyapı çalışmaları yapılırken, Büyükşehir Belediyesi tarafından da alt yapısı tamamlanan noktalarda kaldırım çalışmaları yapılıyor. 35 metre genişliği ile Malatya'nın en geniş sokaklarından biri olan ve Fahri Kayahan Bulvarı'nı Yüzakı Caddesi ile birleştiren Mıhlıdut Sokak bölgenin ulaşım anlamında en önemli akslarından biri. Büyükşehir Belediyesi üst yapı çalışmaları kapsamında sokakta yol, kaldırım, 2,2 metre genişliğinde çift taraflı cep otoparklar, 1 metre genişliğinde çift taraflı bisiklet yolları yapacak.

Aydınlatma, peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarının da yapılacağı sokak, yakın zamanda Malatya'ya yakışır bir hale getirilecek.

- Başkan Vekili Göğüs'ten kandil mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Göğüs, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Göğüs, mesajında, kandilin manevi ikliminde, sevgi, saygı ve hoşgörünün hakim olduğunu belirtti.

İslam alemi olarak, Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili'ne kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını aktaran Göğüs, şunları kaydetti:

"Berat Kandili, günahlarımızın affı ve kardeşlik duygularımızın pekişmesi bakımından Müslümanlar için büyük bir fırsattır.Bütün mübarek gün ve gecelerde olduğu gibi Berat Kandili de insanlar arasındaki sevgi ve saygı bağını, dayanışma ruhunu pekiştiren, birlik ve bütünlüğümüzü, huzur ve esenliğimizi geliştirmemize vesile olan özel ve müstesna gecelerden biridir. Başta Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam aleminin Berat Kandili'ni kutlar, bu mübarek gece vesilesiyle, insanların kurtuluşa ererek, tüm dünyaya barış ve huzur gelmesini dilerim."

Kaynak: AA