Türk Polis Teşkilatı'nın Parkaları Adıyaman'da Üretiliyor

Kahta ilçesinde faaliyet gösteren tekstil fabrikası, Emniyet Genel Müdürlüğünün parka ihalesini alarak polis ve bekçi üniformalarını dikiyor.

Türk Polis Teşkilatı'nın kıyafetleri Adıyaman'da üretiliyor.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kahta Organize Sanayi Bölgesi'nde3 bin metrekare kapalı alanı ile hizmete açılan Karahan Tekstil, Emniyet Genel Müdürlüğünün parkaihalesini alarak, polis ve bekçi üniformalarını dikiyor.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay ErcanAtasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve İl Özelİdaresi Genel Sekreteri Sami Işık ile Kahta Organize Sanayi Bölgesi'nde MilliSavunma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne üniforma diken KarahanTekstil'de incelemelerde bulundu.

Kalkancı, yaklaşık 200 çalışanı ile Kahta ilçesinin ekonomik ve sosyal yapısına katma değer sağlayanKarahan Tekstil'i ziyaretinde, polis ve bekçi kıyafeti üretimi yapan işletmenin üretim bantları, günlük üretim kapasitesi ve üretim aşamaları hakkında firma sahibi Osman Karahan'dan bilgi aldı.

İşletmenin günlük üretim kapasitesi hakkında Vali Kalkancı'ya bilgi veren Karahan, "Genel olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Savunma Bakanlığınındüzenlemiş olduğu ihaleleri alarak, talep edilen nitelikte tekstil ürünlerinin dikiminiyapıyoruz. Şu anda yaklaşık 200 çalışanımızla polis ve bekçi kıyafetlerini dikiyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Kalkancı ve beraberindeki heyet, Karahan Tekstil firmasındaki incelemelerinin ardındanKahta Organize Sanayi Bölgesi'nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hibe desteği ilekurulan Doktor Nar markası ile üretilen "Nar Eşkisi Üretim Tesisi" ile Kahta Tarım KrediKooperatifi bünyesinde faaliyet gösteren Sert Kabuklu Kuruyemiş İşletme ve PaketlemeTesisini gezerek incelemelerini tamamladı.
Kaynak: AA