Eski Oyuncaklarla Çocukların Hayal Dünyasına Kapı Araladılar

Kırşehir'deki bir anaokulunda, veliler ve idareciler el ele vererek açtıkları eski oyuncaklar sergisi ile teknoloji çağının esir aldığı çocuklara geçmişe yolculuk yaptırdı.

Kırşehir'de faaliyet gösteren bir anaokulunun idarecileri, cep telefonu tablet, bilgisayar gibi modern çağın cihazlarının esir aldığı çocukların hayal dünyasına kapı aralamak için eski oyuncaklarla tanıştırdı.

Dr. Meral Kılıçözlü Anaokulunca hazırlanan "Geçmişten Günümüze Oyuncaklarımız" sergisi okul salonunda açıldı. Kırşehir Huzurevi sakinlerinin de katıldığı açılışta minik öğrenciler, eskiden oynanan oyunları inceleyerek yaşlılardan bilgi aldı.

Kılıç, ok, yay, sapan, tahtadan tornetler, tahtadan kaydıraklar, çocuk beşikleri, dama gibi oyun malzemelerinin yer aldığı sergi, öğrencilerde büyük merak uyandırdı.

Oyunlar hakkında bilgi veren huzurevi sakinleri, anı ve hatıralarını paylaştı.

Öğrenciler, velilerin hazırladığı, anneleri, babaları ve dedelerinin vazgeçilmezi oyuncakları dikkatle inceleyerek geçmişe yolculuk yaptı.

Okul Müdür Selçuk Kaygısız, açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimin en önemli görevlerinden birinin de kültürel devamlılığının sağlanması olduğunu vurgulayarak, teknoloji çağının esir aldığı çocuklara geçmişe yolculuk yaptırmayı amaçladıklarını söyledi.

Kaygısız, "Teknoloji çağının çocuklarımızı esir aldığı, onları dört duvar arasına mahkum ettiği bir dönem içerisindeyiz. Bu amaçla çocuklarımızın hayal dünyasına bir kapı açmak ve onların geçmişle bağlarını koparmalarını engellemek amacıyla 'Geçmişten Günümüze Oyuncaklarımız' adlı sergimizi açmayı planladık." dedi.

Kaynak: AA